• » Konferencje
  • » wypoczynek na łonie natury
  • » szkolenia firmowe
  • » Święta i imprezy okolicznościowe
Oferty specjalne

WIELKANOC NA MAZURACH 2019

Wielkanoc na Mazurach 2019 czyli zielono mi...świąteczny stół w wiosennej szacie. Na pograniczu Warmii i Mazur jest miejsce gdzie, czas płynie wolniej, dzika przyroda ukazuje swe piękne oblicze a oddech świeżego powietrza zachęca do długich spacerów. Chata Wuja Toma-Hosteria na Mazurach zaprasza na Wielkanoc na Mazurach i wiosenny wypoczynek z domieszką staropolskiej tradycji!

Na gości czekają:

Niebanalnie urządzone klimatyczne wnętrza, tematycznie zaaranżowane pokoje wyposażone w przedmioty z "duszą" i ręcznie malowane meble, sala kominkowa, sala gier i zabaw, winna piwniczka i kranik z piwem, lux agroturystyka na Mazurach. Do tego 4 ha malowniczego terenu z pywatną plażą i pomostem, miejscem na ognisko, zadaszoną grill-wiatą, w której tradycyjnie smakujemy domowe nalewki oraz pyszne pieczyste. Jak co roku będzie też strusie jajo!

W programie:

Piątek

  • powitanie gości
  • obiadokolacja przy kominku - bufet
  • wieczór filmowy dla chętnych

Sobota

  • zdobienie i kraszenie jaj wszelkiego rozmiaru ( przepiórcze, kacze, kurze, gęsie i strusie )
  • przygotowywanie oryginalnych święconek z zielonymi akcentami dla wszystkich gości
  • wyprawa wozem wypchanym sianem do kościółka parafialnego
  • święcenie potraw
  • dekorowanie wielkanocnych bab i mazurków, warszaty kulinarne dla chętnych
  • posiłki w formie szwedzkiego stołu

Niedziela i Poniedziałek  Wielkanocny

  • świąteczne menu pełne zielonych akcentów i kulinarnych niespodzianek z czterech stron świata: jajka na różne sposoby ( faszerowane  kaparami i tuńczykiem, zieloną cebulką i rzeżuchą, z kawiorem na łódeczce z zielonej cykorii, z łososiem i rucolą ),  tradycyjny rosół z przepiórki z domowymi makaronem i zielona zupa-krem z groszku lub brokułów, schab w aksamitnym sosie porowym, ppieczony drób z lemonowymi piklami i orzeszkami,  pstrąg w zielonym pesto, zielone tagliatelle z gorgonzolą i suszonymi pomidorami, zielone sałaty, zielone pomidory, zielone oliwki, nowalijki, kiełki, pieczone mięsiwa nacierane mnóstwem zielonych ziół, pasztet z dzika i królika, świąteczna szynka w płatkach czosnku, biała kiełbasa w kwarcie miodu etc.
  • niespodzianka z jajkiem- jajecznica ze strusiego jaja dla wszystkich gości ( poniedziałek )
  • jajko z niespodzianką czyli wielkanocny zajączek dla dzieci, konkurs turlania jaj
  • kawowy barek z tradycyjnymi wielkanocnymi wypiekami: mazurki, serniki, ciasta z owocami własnego wypieku
  • wieczór przy ognisku z degustacją nalewek z dzikich malin i czarnych porzeczek
  • dyngusowe polewanie ( dla odważnych ), kąpiele w jeziorze lub ogrodowym jacuzzi
  • spacery w poszukiwaniu wiosny, podglądanie przyrody
  • regionalne smakołyki
  • przedłużona doba hotelowa
  • posiłki w formie szwedzkiego stołu

W menu:

Wiosennie i zielono: uroczyste śniadania w formie szwedzkiego stołu: deski pełne mięsiw pachnących ziołami, wędlin, serów i jajek na różne sposoby, domowych przetworów i kulinarnych wypieków, świąteczne obiady, non stop barek kawowo-herbaciany z domowymi wypiekami. wieczorem ognisko ze szklaneczką domowej nalewki lub grzańca

Ceny - promocja do 31.01.2019:

pakiet 4 dni ( 3 noclegi ze świątecznymi posiłkami ) 19.04-22.04.2019.

  • osoba dorosła 650 zł, dzieci do 2 lat gratis, 2-12 lat 30% zniżki
  • przedłużenie pobytu: osoba dorosła 90zł-BB lub 120 zł- HB, dzieci zniżki jak wyżej

pakiet 3 dni ( 2 noclegi ze świątecznymi posiłkami ) 20.04-22.04.2019.

  • osoba dorosła 550 zł, dzieci do 2 lat gratis, 2-12 lat 30% zniżki
  • przedłużenie pobytu: osoba dorosła 90zł-BB lub 120 zł- HB, dzieci zniżki jak wyżej

Przy rezerwacji rodzinnej lub grupowej powyżej 6 osób dorosłych i więcej dodatkowy rabat 5% od w/w cen :)))

Przy rezerwacji do 31.01.2018.zajączek rozdaje bonusy na wiosenny i letni wypoczynek w Hosterii :)))

**********

BOŻE NARODZENIE NA MAZURACH 2018

Zapraszamy na mazurskie, ciepłe i radosne Boże Narodzenie na pograniczu Warmii i Mazur. W miejscu gdzie, czas płynie wolniej, dzika przyroda ukazuje swe piękne surowe oblicze a oddech świeżego powietrza zachęca do długich spacerów po świątecznych, sutych posiłkach. Wieczorami królują świece i ogień w kominku a goście degustują lokalne specjały w rodzinnej atmosferze.

Na gości czekają:

Niebanalnie urządzone klimatyczne wnętrza, tematycznie zaaranżowane pokoje wyposażone w przedmioty  z "duszą" i ręcznie malowane meble, sala kominkowa, sala gier i zabaw, winna piwniczka i kranik z piwem. Pachnąca lasem choinka, ogień w kominku, sanie z dzwoneczkami, domowe wypieki i naleweczki.

W programie:

- lukrowanie świątecznych pierniczków i cynamonowych ciasteczek wyrabianie fantazyjnych ozdób choinkowych

- wyrabianie fantazyjnych ozdób choinkowych z naturalnych i niebanalnych surowców i konkurs na najładniejszą z nich ( nagroda niespodzianka )

- atrakcje na świeżym powietrzu:  dla dziecki kulig na zabytkowych saniach i małych sankach, dla dorosłych ognisko z grzańcem i świątecznymi nalewkami, narty biegowe, wycieczki krajoznawcze, wędkarstwo podlodowe, nacieranie śniegiem, spacery po mazurskich bezdożach

- tradycyjna kolacja wigilijna z 12 staropolskich potraw: mazurskie ryby na różne sposoby, domowe ciasta, ogień w kominku, pachnące sianko, opłatki, pachnąca lasem choinka

- dla chętnych pasterka do zabytkowego kościoła parafialnego w Dąbrównie

- leniuchowanie przy suto zastawionym stole pełnym wytrawnych pyszności i słodkości

- kulinarne podróże dookoła świata w świateczne dni

- wycieczki krajoznawcze, możliwość zwiedzania zabytkowego kościółka ewangelickiego w Dąbrównie

W menu:

uroczyste śniadania w formie szwedzkiego stołu: deski pełne mięsiw pachnących ziołami, wędlin, domowych pasztetów, serów, jajek, domowych przetworów i dodatków

wigilijna wieczerza z 12 tradycyjnych potraw m.in.smakowite przystawki, kresowe gryczane pierogi z bryndzą, tradycyjne z kapustą i grzybami, barszczyk tradycyjny z uszkami, grzybowa z łazankami, ryby z pobliskich jezior na różne sposoby, kapusta z grzybami, kompot z suszu, domowe ciasta

świąteczne obiady: ciepła zupa, pieczone mięsiwa z sosem z grzybów leśnych, rybka dekorowaną tymiankową cebulką lub pesto, sałatkowe rozmaitości, słodkie domowe wypieki, napoje

wieczory przy kominku z kulinarną niespodzianką z różnych stron świata

Co kraj to obyczaj...są miejsca, gdzie zamiast śniegu na choince wiesza się pingwiny, na stoły trafiają pieczone świnki, w tle rozbrzmiewa merengue a zamiast pasterki odprawia się kogucią mszę. Feliz navidad!

pakiet 3 dni ( 2 noce ze świątecznymi posiłkami i atrakcjami ) 24-26.12.2018;

- osoba dorosła 550 zł, dzieci do 2 lat gratis 2-12 lat, 2-12 lat 30% zniżki

pakiet 4 dni ( 3 noce ze świątecznymi  posiłkami  i atrakcjami ) 23-26.12.2018 lub 24-27.12.2018:

- osoba dorosła 650 zł, dzieci do 2 lat gratis 2-12 lat, 2-12 lat 30% zniżki

- przedłużenie pobytu osoba dorosła + 90 zł/doba ze śniadaniem, dzieci 2-12 lat 30% zniżki


SYLWESTER NA MAZURACH 2018

Sylwester na Mazurach dla tych, co cenią intymność i wspaniałą zabawę w gronie przyjaciół i pragną niebanalnie powitać Nowy Rok 2019.

Zapraszamy  pary i grupy przyjaciół - w tym roku oddaliśmy do użytku drugi budynek, więc dla tych co cenią relaks i kameralny pobyt mamy ciekawą propozycję.

Proponujemy również wynajem jednego całego obiektu dla grupy przyjaciół. Formuła ta jest gwarancją prywatności i dobrej zabawy.

Zapewniamy: noclegi w klimatycznych pokojach, smakowite posiłki w formie szwedzkiego stołu, uroczystą kolację sylwestrową z ciepłymi i zimnymi zakąskami, non stop barek kawowo-herbaciany, kuligi, spacery.. Do dyspozycji gości dwie sale do zabaw i gier: kominkowa i klubowa, grill wiata, sanie, gry i zabawy na świeżym powietrzu ( do dyspozycji 4 ha nad jeziorem ) oraz wewnątrz budynku  ( tenis stołowy, karty etc.. ) Orientacyjny program poniżej przy czym pobyt można rozpocząć np.29.12.2018. a nawet wcześniej :) Oprócz atrakcji typu ognisko, kulig ( zależny od pogody), wycieczka czy wyprawa do lasu planujemy również spotkanie z muzyką/muzykami na żywo.
Sobota 29.12.2018. przyjazd i powitanie gości; obiadokolacja; przy sprzyjającej pogodzie kulig z pochodniami alternatywnie w sobotę w południe wycieczka z przewodnikiem po Dąbrównie i okolicy
Niedziela  30.12.2018 śniadanie - bufet; obiadokolacja ( zupa możliwa wcześniej ) zamiennie z programem w sobotę, wieczorem ognisko z kiełbaskami i grzańcem i degustacją domowych nalewek
Poniedziałek 31.12.2018. sniadanie-bufet, obiad, 20.00- do rana Sylwester
W menu Polska z domieszką reszty świata: półmisek wybornych wędlin:  dziki pasztet , szynka w płatkach czosnku, wędzona polędwiczka, pieczeń ziołowa, kabanosy... z chrzanem, grzybkami i piklami; tatar  z wędzonego pstrąga, carpaccio z wędzonego łososia; deska serów rozmaitych z winogronami i bakaliami; oliwki faszerowane kozim serem; grzanki na ciepło; schab pieczony w sosie z białego wina z niedźwiedzimi kaparami; sałatki rozmaitości- kilka rodzajów; drobne przekąski typu grissini z szynka parmeńską na rucoli...
o północy toast cava lub prosecco;
po północy barszczyk i hot curry z kurczakiem; napoje bezalkoholowe, kawa, herbata, ciasto
Poniedziałek 01.01.2019 śniadanie, pożegnanie i wyjazd Gości o dowolnej porze ( dla chętnych możliwość przedłużenia pobytu w promocyjnych cenach )
Oczywiście muzyczne sugestie gości mile widziane : )

pakiet 4 dni ( 3 noclegi z posiłkami w formie bufetu oraz uroczystą kolacją i zabawą sylwestrową do rana ) w terminie 29.12.2018-01.01.2019; 30.12.2018-02.01.2019 lub 31.12.2018-03.01.2019 przy grupie min. 20 osób:

- osoba dorosła 650zł, dzieci do 2 lat gratis, 2-12 lat 30 % zniżki

pakiet 3 dni ( 2 noclegi z posiłkami w formie bufetu oraz uroczystą kolacją i zabawą sylwestrową do rana ) przy przy grupie min. 20 osób:

- osoba dorosła 550 zł, dzieci do 2 lat gratis, 2-12 lat 30 % zniżki

przedłużenie pobytu w promocyjnych cenach! tylko 100 zł/doba z dwoma posiłkami; zniżki dla dzieci jak wyżej


WIELKANOC NA MAZURACH 2018

Wielkanoc na Mazurach 2018 czyli zielono mi...świąteczny stół w wiosennej szacie. Na pograniczu Warmii i Mazur jest miejsce gdzie, czas płynie wolniej, dzika przyroda ukazuje swe piękne oblicze a oddech świeżego powietrza zachęca do długich spacerów. Chata Wuja Toma-Hosteria na Mazurach zaprasza na Wielkanoc na Mazurach i wiosenny wypoczynek z domieszką staropolskiej tradycji!

Na gości czekają:

Niebanalnie urządzone klimatyczne wnętrza, tematycznie zaaranżowane pokoje wyposażone w przedmioty z "duszą" i ręcznie malowane meble, sala kominkowa, sala gier i zabaw, winna piwniczka i kranik z piwem, lux agroturystyka na Mazurach. Do tego 4 ha malowniczego terenu z pywatną plażą i pomostem, miejscem na ognisko, zadaszoną grill-wiatą, w której tradycyjnie smakujemy domowe nalewki oraz pyszne pieczyste. Jak co roku będzie też strusie jajo!

W programie:

Piątek

W roli głównej prawdziwa babka mazurska oraz:

  • powitanie gości
  • obiadokolacja przy kominku - bufet
  • wieczór filmowy dla chętnych

Sobota

W roli głównej postna babka ziemniaczana a także:

  • zdobienie i kraszenie jaj wszelkiego rozmiaru ( przepiórcze, kacze, kurze, gęsie i strusie )
  • przygotowywanie oryginalnych święconek z zielonymi akcentami dla wszystkich gości
  • wyprawa wozem wypchanym sianem do kościółka parafialnego
  • święcenie potraw
  • dekorowanie wielkanocnych bab i mazurków, warszaty kulinarne dla chętnych
  • posiłki w formie szwedzkiego stołu

Niedziela i Poniedziałek  Wielkanocny

W roli głównej lukrowana babka wielkanocna oraz:

  • świąteczne menu pełne zielonych akcentów i kulinarnych niespodzianek z czterech stron świata: jajka na różne sposoby ( faszerowane  kaparami i tuńczykiem, zieloną cebulką i rzeżuchą, z kawiorem na łódeczce z zielonej cykorii, z łososiem i rucolą ),  tradycyjny rosół z przepiórki z domowymi makaronem i zielona zupa-krem z groszku lub brokułów, schab w sosie z zielonego pieprzu lub w sosie śmietanowo-porowym, eskalopki z indyka ze szpinakiem i gorgonzolą,  pstrąg w zielonym pesto, zielone tagliatelle z gorgonzolą i suszonymi pomidorami, zielone sałaty, zielone pomidory, zielone oliwki, nowalijki, kiełki, pieczone mięsiwa nacierane mnóstwem zielonych ziół, pasztety, świąteczna szynka w płatkach czosnku, biała kiełbasa w kwarcie miodu etc.
  • niespodzianka z jajkiem- jajecznica ze strusiego jaja dla wszystkich gości ( poniedziałek )
  • jajko z niespodzianką czyli wielkanocny zajączek dla dzieci, konkurs turlania jaj
  • kawowy barek z tradycyjnymi wielkanocnymi wypiekami: mazurki, serniki, ciasta z owocami własnego wypieku
  • wieczór przy ognisku z degustacją nalewek z dzikich malin i czarnych porzeczek
  • dyngusowe polewanie ( dla odważnych ), kąpiele w jeziorze lub ogrodowym jacuzzi
  • spacery w poszukiwaniu wiosny, podglądanie przyrody
  • regionalne smakołyki
  • przedłużona doba hotelowa
  • posiłki w formie szwedzkiego stołu

W menu:

Wiosennie i zielono: uroczyste śniadania w formie szwedzkiego stołu: deski pełne mięsiw pachnących ziołami, wędlin, serów i jajek na różne sposoby, domowych przetworów i kulinarnych wypieków, świąteczne obiady, non stop barek kawowo-herbaciany z domowymi wypiekami. wieczorem ognisko ze szklaneczką domowej nalewki lub grzańca

Ceny - promocja do 15.02.2018:

pakiet 4 dni ( 3 noclegi ze świątecznymi posiłkami ) 31.03-03.04.2018.

  • osoba dorosła 595 zł, dzieci do 2 lat gratis, 2-12 lat 30% zniżki
  • przedłużenie pobytu: osoba dorosła 85zł-BB lub 110 zł- HB, dzieci zniżki jak wyżej

pakiet 3 dni ( 2 noclegi ze świątecznymi posiłkami ) 01.04-03.04.2018.

  • osoba dorosła 485 zł, dzieci do 2 lat gratis, 2-12 lat 30% zniżki
  • przedłużenie pobytu: osoba dorosła 85zł-BB lub 110 zł- HB, dzieci zniżki jak wyżej

Przy rezerwacji rodzinnej lub grupowej powyżej 6 osób dorosłych i więcej dodatkowy rabat 5% od w/w cen :)))

Przy rezerwacji do 31.01.2018.zajączek rozdaje bonusy na wiosenny i letni wypoczynek w Hosterii :)))


JESIENNE WEEKENDY NA MAZURACH 2017

Hosteria na Mazurach-Chata Wuja Toma zapraszają miłych gości do klimatycznych wnętrz naszego pensjonatu, bezpośrednio nad krystalicznie czystym jeziorem, otoczonym malowniczymi terenami kompleksu Natura 2000. Tylko my mamy w okolicy prywatny brzeg jeziora :)

Zapewniamy:

menu pełne jesiennych akcentów i kulinarnych niespodzianek z czterech stron świata:  zupa-krem z dyni, mleka kokosowego i kkolendry, schab w sosie z grzybami, jajecznica z kurkami, omlet z podgrzybkami...    menu dla wegetarian i dzieci oraz osób na diecie ( bez glutenu, bez laktozy )

  • non stop barek kawowo/herbaciany
  • leżaki, hamaki, huśtawki, plac zabaw dla dzieci z trampoliną i zjeżdżalnią
  • prywatną plażę z dostępem do jeziora, pomost wędkarski
  • spacery w poszukiwaniu grzybów, podglądanie przyrody
  • ognisko z degustacją domowych nalewek, wiatę grillową

Polecamy:

  • leniuchowanie na zielonej trawie zdala od zgiełku miast
  • spływ kajakiem po rzece Wel ( www.welskipark.pl )
  • wyprawy konno lub rowerem po mazurskich bezdrożach
  • spacery po leśnych duktach
  • zabawy na świeżym powietrzu
  • wędkowanie a potem smakowanie taakiej ryby

Ceny:

oferta dostępna jest na dowolną liczbę dni; min. pobyt 3 noce; cena zawiera noclegi w klimatycznych pokojach, dwa posiłki w formie urozmaiconego szwedzkiego stołu ( dania classic, vege, fit, kids menu ), bezpłatne korzystanie z łódek, kajaków, roweru wodnego, hamaków, leżaków, rowerów; dostęp do grill-wiaty, ogniska, plaży, 2 pomostów; bezpłatny parking, możliwość korzystania non stop z kawy, herbaty

przykładowo pakiet 3 dni ( 2 noclegi ze śniadaniami i obiadokolacjami  )

  • osoba dorosła 195  zł, dzieci do 2 lat gratis, 2-12 lat 30% zniżki
  • przedłużenie pobytu: osoba dorosła 85zł-BB lub 100 zł- HB, dzieci zniżki jak wyżej
  • zwierzęta domowe bez dodatkowych opłat

 


Galeria Pokojów

  • pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii
  • pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii
  • pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii