• » Konferencje
  • » wypoczynek na łonie natury
  • » szkolenia firmowe
  • » Święta i imprezy okolicznościowe
Menu Hosterii

Menu Hosterii to też podróżowanie i nieustanne poszukiwanie i odkrywanie nowych doznań smakowych. Smakowite kompozycje łączą mazurską tradycję kulinarną z resztą Świata: kuchnią mauretańską, hinduską, afrykańską, południowoamerykańską.  Sięgając po stare książki kucharskie i sprawdzone rodzinne przepisy przyprawiamy je humorem i domieszką orientalnych przypraw. Dodając egzotyczne owoce i warzywa, łącząc smaki i aromaty podróżujemy do Włoch, na Bałkany, po Meksyku, Indonezji, Brazylii.  W bagażu wrażeń z naszych podróży przywozimy przepisy, przyprawy i  nowe smaki.
W menu m.in:


ZUPY:
- domowy rosół z kluseczkami z parmezanem ( Polska&Włochy)
- zupa serowa z grzankami ( Francja )

SAŁATY:
– świeży szpinak, camembert, suszone pomidory, pestki dyni, suszona szynka lub kindziuk , sos balsamiczny ( Polska&Włochy )
- mix świeżych warzyw i cztery sery:  feta, pleśniowy, camembert,cheddar,  oliwki, kapary, sos balsamiczny ( Polska&reszta świata )
- mix sałat, tuńczyk, jajo, oliwki, kapary, sos balsamiczny ( Polska&reszta świata )

RYBY:
- okoń zapiekany ze szpinakiem i gorgonzolą ( Polska&Włochy)
- okoń zapiekany z pomidorkami cherry, czosnkiem, pikantną papryką, czarnymi oliwkami i mozarellą (Polska&Włochy)
- sandacz z kurkami i zielonym pieprzem ( Polska&reszta świata )
- szczupak w sosie winno-kaparowym ( Polska&reszta świata )
- lin w śmietanie ( Polska )
- pstrąg z czosnkiem i ziołami ( Polska&reszta świata )
- pstrąg z serem raquerford ( Polska&Urugwaj )
 

MIĘSIWA:
- marynowane żeberka w sosie barbecue ( Polska&Meksyk&Texas )
-  papryka nadziewana warzywami, serem i cuilacoche ( Polska&Meksyk )
- cevapcici z siekanego mięsa z serem bryndza ( Polska&Bałkany )
- schab pieczony w sosie z figami i brandy ( Polska&reszta świata )
- kociołek mazurski ( Polska&Węgry )
- saltimbocca z indyka z szałwią, wędzoną szynką i serem feta ( Polska&Grecja&Włochy)
- zrazy zawijane w sosie z leśnych grzybów ( Polska )
- jagnięcina w miętowym sosie z calvadosem ( Polska&reszta świata )
- udka kurczaka z warzywami i białym winem po prowansalsku ( Polska&Francja)
 

Galeria Pokojów

  • pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii
  • pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii
  • pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii pokoje w Hosterii